Team

Horváth Dalma

2018.11.22.
gyógytornász- fizioterapeuta

Horváth Dalma

Bemutatkozás:

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem gyógytornász- fizioterapeutaként. Halmozottan sérült gyerekek és fiatalok mozgásfejlesztésével, valamint sportolók rehabilitációjával foglalkozom. Az idei évtől heti 2 alkalommal gyerek edzéseket is tartok a Spider Clubban. A mászással való megismerkedésem pillanatától a mindennapjaim részévé vált ez a kreatív mozgásforma. A boulder és a köteles mászás is közel áll hozzám, mind teremben, mind sziklán.

Továbbképzések:

 • Kinesio- tape (Oriolus Med)
 • Terápiás falmászás gyakorlatvezetés gyógytornászoknak/ÜL Therapieklettern Physiotherapie (Institut für Therapeutisches Klettern)

Főbb tevékenységi körök:

Terápiás mászó foglalkozásaimra gyerekek és felnőttek jelentkezését egyaránt várom. Kiemelt területeim az ortopédia, gyermek neurológia, és sérülések utáni rehabilitáció.

Mikor tartok órákat?

Az egyéni foglalkozásokat hétköznap, előre egyeztetett időpontban tartom.

2019 januártól szombat délelőttönként csoportos mozgásfejlesztő mászást tartok gyermekek részére. A foglalkozások 6-8 fő jelentkezése esetén indulnak.

Elérhetőség:

E-mail: maszasterapia@gmail.com

Tel.: +36-20/770-4022

 

Foglalkozások:

Mozgásfejlesztő falmászás gyermekeknek

Ha csetlik-botlik a gyermeke, gyakran lyukas a nadrágja térde, össze-vissza mocorog az órán, csúnya a kézírása, mindig tesi felmentésért könyörög, nem szeret fára mászni és ellensége a játszótéren a mászóka, akkor a mozgásfejlesztő falmászás tökéletes fejlesztési forma lesz a számára, mert:

 • javítja az észlelést
 • fejleszti a mozgás koordinációt és az egyensúlyérzéket
 • komplexen erősíti a törzsizomzatot
 • mobilizálja a gerincet
 • kihasználja a teljes ízületi mozgásterjedelmet, adott esetben növeli azt
 • amellett, hogy egyenletesen erősíti az izomzatot, fenntartja azok nyújthatóságát

Mindezt szórakoztató, játékos formában teszi.

Monoton tornagyakorlatok helyett, izgalmas kihívásokkal kell megküzdeniük. Így azoknál a gyerekeknél is jelentős eredményeket lehet elérni, akiket egyéb koordinációs és erősítő fejlesztések nem kötnek le.

A falmászás ösztönös és természetes mozgásmintákra épül, a mászás része a mozgásfejlődésnek, ezáltal pozitívan befolyásolja az idegrendszer érését. Fejlesztő hatása szemmel látható.

 

Institut für Terapeutisches Klettern osztrák terápiás mászóiskola képzésén tanult módszereket és saját szakmai tapasztalatomat felhasználva foglalkozom a gyerekekkel, mint gyógytornász és falmászó terapeuta.

 

Januártól szombat délelőttönként indul a csoportos mozgásfejlesztő foglalkozásunk.

Két időpont közül lehet választani:

1. csoport (6-10 fő): 8.30-10.00

2. csoport (6-10 fő): 10.00-11.30

 

Az első alkalom: 2019.01.05. 

Egy alkalom ára a terem belépőn felül 3000 Ft.

 

Fizioterápiás falmászás felnőtteknek és gyerekeknek

 A fizioterápiás falmászás a klasszikus gyógytorna egyik speciális irányzata, mely minden korosztály számára alkalmas terápia. A rehabilitáció vagy prevenció esetén a mászófal funkcionális fejlesztőeszközként szolgál. A tériszony és a falmászásban való jártasság hiánya nem akadály.

A tünetektől és az orvosi diagnózistól függően a fizioterápiás falmászás önálló vagy kiegészítő terápiaként is alkalmazható az alábbi esetekben:

 1. Ortopédiai problémák: Krónikus fájdalom, csökkent mozgásterjedelem, hátfájás, derékfájás, tartási rendellenességek, ízületi instabilitás, izom egyensúly felborulása esetén is nagy hatékonysággal alkalmazható a mászás terápiás formája.
 2. Sérülések utáni és postoperatív állapot: Az ízületek mobilizációjában, a környéki izmok megerősítésében játszik nagy szerepet a terápia.
 3. Neurológiai betegségek: Célzott feladatokkal csökkenthető a végtagok spazmusa. A törzsizom fokozott, kontrollált terhelése tónusszabályzó hatású. A szimmetrikus terhelés, fejlesztőleg hat az egyoldalisággal járó neurológiai problémáknál is.
 4. Általános prevenció

 

Institut für Terapeutisches Klettern osztrák terápiás mászóiskola képzésén tanult módszereket és saját szakmai tapasztalatomat felhasználva foglalkozom a páciensekkel, mint gyógytornász és falmászó terapeuta.

További cikkek:

hsuw
2022.04.21.
us ...
hsuw
2022.04.21.
us ...
Túra
Tóth Viktória
2018.11.22.
gyógytornász-fizioterapeuta ...
BEZÁR