Házirend

Házirend

 

Általános szabályok

- Termeinkbe belépni csak érvényes napijeggyel, bérlettel vagy kísérőjeggyel lehet. A sportszolgáltatások díjait a belépéskor előre meg kell fizetni. A bérletek lejártakor az esetlegesen fennmaradt alkalmak és a pénzösszeg nem vihető át a következô bérletre.

- Belépéskor minden vendégünk köteles regisztrálni a recepción, melyben elfogadja a Spider Club házirendjét.

- A Spider Club szolgáltatásait igénybe vevô vendégekrôl fényképes, számítógépes adat nyilvántartást vezetünk. A szükséges adatok közlésének visszautasítása esetén fenntartjuk a jogot a vendég belépésének megtagadására. A vendégek adatait csak saját nyilvántartáshoz használjuk, harmadik félnek nem adjuk ki.

- A belépéshez szükséges mágneskártyának egy egyszeri díja van. A mágneskártya díja 6 hónapot követően 50%-ban majd a 12 hónap után 100%-ban amortizálódik, utána visszatéríteni már nem tudjuk. A mágneskártyák érvényesek a budaörsi és az óbudai termünkben is. A mágneskártyák otthon felejtése esetén nincs módunkban beléptetni a vendéget . Csak napijegy megvásárlása ellenében tud belépni a terembe.  A mágneskártyával kizárólag az a személy léphet be, akinek a nevére a kártya regisztrálva lett, amit ellenőrizni fogunk . Amennyiben a kártyát más személy használja mint a regisztrált abban az esetben bevonjuk a kártyáját amit 5000Ft büntetés ellenében adunk vissza 

- A fényképes és videó anyagokat, melyen akár vendégek is szerepelhetnek a Spider Club marketing célokra felhasználhatja.

- A Spider Club területén tilos:

  • a dohányzás és alkohol fogyasztása,
  • az olyan tevékenység, amely a Spider Club  szolgáltatási tevékenységén kívül esik, jogszabályba ütközik, illetve közerkölcsöt sért
  • minden, másokat zavaró, erős zajjal, szaggal vagy egyéb környezeti ártalommal járó tevékenység,
  • drogok, tiltott doppingszerek, narkotikumok fogyasztása, vagy ezekkel való visszaélés,
  • állat bevitele. Kivételt képez a hivatalos minősítéssel rendelkező segítő kutya. A vonatkozó jogszabály szerint “segítőkutya a fogyatékossággal élő személyt az egyenlő esélyű hozzáféréshez fűződő joga gyakorlásában, önálló életvitelének elősegítésében, illetve veszélyhelyzet elhárításában segítő, habilitációs, rehabilitációs feladatokat ellátó, a külön jogszabályban meghatározott állat-egészségügyi követelményeknek megfelelő kutya”.
  • az üzemeltetô engedélye nélkül kereskedelmi tevékenység, reklám, propaganda-anyagok (reklámtáblák, megállító táblák, falragaszok és szórólapok) elhelyezése,
  • A Spider Club területét rendben és tisztán tartjuk, kérjük Ti is ügyeljetek a tisztaságra. Higiéniai okokból mászócipőben a mosdók területére és a teraszokra lépni tilos!

 

Ha gyermekkel érkezel

- megkérünk minden szülőt és kísérőt, hogy kísérje figyelemmel gyermekeit, és tisztelje meg a többi mászót azzal, hogy nem hagyja gyermekeit játszani, kiabálni a falak környékén. A szaladgáló gyerekek gyors és kiszámíthatatlan mozgása és hangoskodása megzavarhatja a mászókat, és komoly balesetveszélyt jelenthet!

Gyermeknek számít minden 16. életévét be nem töltött személy

- termeinkben gyermek önállóan csak és kizárólag szülői vagy edzői felügyelettel biztosíthat köteles mászás esetén.

- 14 év alatti gyermekek kizárólag szülői vagy edzői felügyelettel léphetnek be a mászóterembe

- 14 év feletti, de 16. életévét még be nem töltött gyermek önállóan is beléphet a terembe, de biztosítani kizárólag a fent említett módon, szülői vagy edzői felügyelet mellett biztosíthat köteles mászást. A termeink szivacsborítással ellátott helyiségeit használhatja szülői felügyelet nélkül is.

- Amennyiben a gyermek elmúlt 14 éves, de még nem töltötte be a 16. életévét, akkor abban az esetben kaphat felmentést a házirendben leírtak alól, ha ezt edzője személyesen vagy írásban megkéri illetve ha korábban már alapszintű sziklamászó tanfolyamon sikeres vizsgát tett.

 

Belépőjegyekre, bérletekre vonatkozó általános szabályok

- A bérletek vásárlásakor a recepciós készít egy fényképet a bérlet tulajdonosáról, valamint elkéri a tulajdonos nevét, telefonszámát és email címét is, melyet rögzít rendszerünkben. Amennyiben az email cím hibásan lett megadva, úgy a bérlet elvesztése esetén, azt nem áll módunkban pótolni. A bérlet minden esetben a tulajdonosa nevére szól, nem átruházható, más nem használhatja. Amennyiben a tulajdonoson kívül más is használja a bérletet, akkor a recepciós azt bevonhatja, melyet eredeti tulajdonosa 5000 Ft ellenében kaphat vissza.

- A bérletek lejáratáról a lejárat előtt egy héttel a tulajdonos által megadott email címre küldünk értesítést.

- A bérletet, annak lejáratát követően nem áll módunkban meghosszabbítani. Ez alól az egyetlen kivételt az jelenti, hogy ha a tulajdonosa a bérlet érvényességi idejének minimum 70%-át táppénzen töltötte és erről hivatalos igazolást tud küldeni az info@spiderclub.hu email címre.

- A belépőjegyek illetve a kísérőjegy is egyszeri belépésre jogosít és ennek megfelelően nem átruházható.

 

Falmászó tanfolyamainkon résztvevők szabályozása

- Tanfolyamon résztvenni előzetes regisztrációval lehetséges, amely a honlapunkon megadott email címen történhet. Ha valaki ajándékutalvánnyal vagy előre utalással fizette be a tanfolyamon való részvétel díját, abban az esetben is kötelező a regisztráció. 

- A regisztrációt követően történő nem megjelenés a befizetett összeg elvesztésével jár. Amennyiben 3 nappal a tanfolyam kezdete előtt megtörténik a lemondás, úgy abban az esetben felajánlunk egy másik tanfolyami alkalmat, melyen felhasználható a befizetett összeg.

 

Gyerekzsúrok esetén érvényes szabályok 

- Gyerekzsúrt kötelező előre egyeztetni minimum egy héttel az esemény előtt a honlapunkon megadott email címen és kizárólag a megadott dátumon órában lehetséges megtartani. 

- Gyerekzsúrra kötelező minimum 1 falmester segítségét igénybe venni. 

- Gyerekzsúrra való foglalás nem jogosít fel senkit a terem bármely területének kizárólagos használatára. Amennyiben felmerülne ilyen igény, azt előre kell egyeztetni a teremmel a honlapunkon megadott email címen, melyre válaszként külön ajánlatot küldünk.

- A gyerekzsúrra kizárólag tortát illetve aprósüteményt, pogácsát lehet behozni amit a mászás befejezésével lehet elfogyasztani. Az üdítő fogyasztást a büfén keresztül kérjük megoldani. 

- Külön zenét, kihagosítást nem lehet használni.

- Gyertyán kívül egyéb pirotechnikai eszköz használata tilos! 

 

A mászótermet mindenki saját felelősségére veszi igénybe!
  

A teremben csak azok tartózkodhatnak, akik elolvasták a házirendünket, és tisztában vannak a szabályzattal, a mászás kockázataival.

A falmester/recepciós utasításait mindig végre kell hajtani, hiszen elsősorban ő felel azért, hogy mindenki biztonságban használhassa a mászótermet! A biztonságos üzemeléshez azonban minden teremben tartózkodó személy odafigyelésére szükség van.

A mászócsarnok egész területén tilos a dohányzás, illetve alkohol és kábítószer fogyasztás! A mindenkori falmester bármikor jogosult megtagadni a belépést olyan személyeknek, akik vélhetően ittas, kábító- vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt állnak.

Az öltözőszekrényekben vagy a csarnok más területén elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk! A recepción lehetőség van kisebb értéktárgyak biztonságos elhelyezésére.

Az öltöző használata kötelező! Öltözőszekrényt érkezési sorrendben tudunk biztosítani. A bérlet nem jogosít soron kívüli belépésre! A napijegy napi egyszeri belépésre jogosít. 

 

Előkészületek

- mászás előtt minden ékszert le kell venni, különös tekintettel a komoly balesetveszélyt jelentő gyűrűre, karkötőre, karórára és bármire, ami mászás közben a fogásokba akadhat,

- a hosszú hajat összefogva kell viselni, mert könnyen beakadhat a karabinerbe, biztosítóeszközbe

- a mászófalat használni csak mászó- vagy más tiszta talpú (!) tornacipőben szabad! Zokniban, vagy mezítláb mászni higiéniai okokból szigorúan tilos,

- lehetőség van mászócipő, magnéziazsák, beülő, biztosítóeszközök bérlésére. A bérelt felszerelések nem rendeltetésszerű használatából adódó kár a bérlőt terheli.

 

A mászás megkezdése előtt mindig ellenőrizd

- hogy mind a te, mind a társad beülője megfelelően be van-e fűzve,

- a kötélen található csomó (elölmászásnál az általad kötött csomó) megfelelően van-e megkötve. Ezt a partnered is ellenőrizze le,

- felső biztosítás esetén győződj meg róla, hogy a fal tetején a kötél legalább 2 pontban be van fűzve, nincs megtekeredve, és a partnereddel ugyanazon kötél két végébe vagytok bekötve,

- a kötél illetve a biztosítóeszköz megfelelően van-e a beülőhöz rögzítve mászó esetén két-, biztosító esetében egy karabiner segítségével. Mind a mászó, mind a biztosító ember karabinere be van tekerve (bajonettes karabiner esetén megfelelően be van fordítva).

- Biztosításhoz mindenképp a manuális eszközök (nyolcas, lapka, reverso) használatát támogatjuk! Gri-gri használata tilos!

- amennyiben nincs állandó mászó partnered, biztosításhoz csak olyan embert kérj meg, akinél meggyőződtél arról, hogy van gyakorlata a biztosításban, és tisztában van az éppen alkalmazott biztosítóeszköz rendeltetésszerű használatával. Ilyen helyzetben kérd ki a falmester véleményét is.

- ha biztosító eszközöd használatával, vagy bármi mással kapcsolatban a legkisebb kétely is felmerül benned, kérdezz a falmestertől! Ne feledd, hogy biztosító emberként a társad élete a TE kezedben van!

- végül a biztosító ember ellenőrizze a mászó csomóját, a mászó pedig ellenőrizze a biztosító eszköz megfelelő használatát. Ezután indulhat a mászó.

 

Mászás közben

- biztosító emberként végig figyelj a partneredre, hogy bármilyen hirtelen adódó helyzetben gyorsan és megfelelően tudj reagálni. Biztosítás közben leülni, telefonálni illetve bármilyen figyelemelvonó tevékenységet végezni szigorúan tilos!

- elölmászás esetén az adott útban található összes sling használata kötelező!

- ha mászás közben bármi probléma adódik, egyértelműen és határozottan kommunikáld azt partnered felé, és kérd a falmester vagy a környezetedben levők segítségét! Ez nem ciki!

- a mászóteremben sétálva figyelj, hogy földön fekvő kötélre soha nem lépj, az épp biztosító embert mindig hátulról kerüld meg! Ne zajongj, és kerülj minden olyan megnyilvánulást, amellyel megzavarhatod a mászó és biztosító társaidat!

- a mászáshoz magnézia használata kötelező!

 

Lehetséges kockázatok, balesetek:

- balesetet okozhat minden nem megfelelően vagy nem megfelelő odafigyeléssel alkalmazott eszköz. Saját biztonságod érdekében gondosan tájékozódj az általad használt felszerelésekről és rendszeresen ellenőrizd azok állapotát, épségét.

- a mászóterem által biztosított felszereléseket (kötelek, beülők, fogások) rendszeresen ellenőrizzük és szükség esetén azonnal gondoskodunk azok cseréjéről. Ezért is kérünk, hogy azonnal jelezd, ha azoknál bármi hibát észlelnél.

- a jelenlegi magyarországi szabályozás szerint a falmászás extrémsportnak minősül, így a társadalombiztosítás az esetleges balesetek utáni ellátást nem fedezi!

- a mászás során bármilyen rendellenességet, anyaghibát (pl. sérült sling, kötél vagy fogás) vagy emberi szabálytalanságot észlelsz, a saját és mások biztonsága érdekében kérünk, hogy azonnal jelezd azt a falmesternek!

 


Házirend elfogadása:

A belépő jegy / bérlet megvásárlásával elfogadom az annak lejáratára vonatkozó feltételeket, valamint a Spider Club házirendjét és biztonsági szabályzatát. Tudomásul veszem, hogy sportmászó tevékenységemet saját felelősségre végzem.

 

Utoljára módosítva: 2023. április 4.

 

 

Kapcsolódó galéria:

BEZÁR