Szabály

Szabály

Fordulónként 25 boulder problémát kell teljesíteni light 90p / classic 120p alatt, maximum 20 fős csoportokban. Maximum 5 csoport lesz. Az első három csoport feltöltése után nyitjuk meg a negyedik, aztán pedig az ötödik csoportot. Amennyiben online nevezel, kapsz majd egy visszaigazoló e-mailt. A futam napján történő helyszíni nevezést, csak akkor tudjuk elfogadni, ha a kiválasztott csoportban még van hely. Minden futamra külön kell nevezni.

A light futamon 25 db. út lesz. A férfiak illetve a nők is mindent léphetnek, de csak a jelölt fogásokat használhatják.
A 90 percen belül bármenyit lehet próbálkozni az utakon, viszont a próbák száma számit.

A classic futamon 10 db fehér, 5db sárga, 5db kék és 5db fekete jelölésű út lesz, amelyek ebben a sorrendben nehezednek. A férfiak csak azt léphetik, ami be van jelölve, a nők viszont mindent léphetnek, kivéve a fekete utaknál. Itt ők is csak a jelölt lépéseket használhatják.

Egy boulder probléma csak akkor van TOPra mászva, ha a mászó a beszálló fogásról illetve lépésről* indul, majd a ZÓNA fogást minimum egy kézzel terheli és a TOP fogást két kézzel minimum 2 másodpercig uralja. A próbálkozások száma nem számít a fehér; sárga és a kék jelölésű utaknál. A fekete jelölésű utaknál a próbálkozások is számítanak*. Pályabírók nem lesznek, csak felügyelők, ezért mindenki magának írja az eredményeit az általunk biztosított táblázatba.

A boulderek pontozása: minden TOP alappontszáma 1000 pont és minden ZÓNA alappontszáma 500 pont. Az alappontszámokat a fordulók végén annyival osztjuk el, ahányan az adott utat ZÓNÁig illetve TOPig teljesítették.


*classic-nal

 

A Boulder light illetve a classic-on mindenki a saját felelősségére vesz részt!

A Spider Clubban a házirend betartása mindenki számára kötelező!

A jelenlegi magyarországi szabályozás szerint a mászás extrém sportnak minősül, így a társadalombiztosítás az esetleges balesetek utáni ellátást nem fedezi!

Minden futam női illetve férfi első három helyezettjét díjazzuk oklevéllel és éremmel.

A díjátadás a következő futamon lesz light 13:20 / classic 14:20-kor.


 

Kapcsolódó galéria:

BEZÁR