Petzl ASAP® zuhanásgátló

Petzl ASAP® zuhanásgátló

Cikkszám: B070AA00

Mobil zuhanásgátló eszköz kötélre

Egyedülálló blokkolórendszerével az ASAP a magasban végzett munkáknál igazi viszonyítási alap a zuhanásgátló eszközök körében. Normál használat esetén az eszköz szabadon elmozdul a kötélen, és minden beavatkozás nélkül követi a felhasználó mozgását. Zuhanás vagy hirtelen rántás esetén az ASAP blokkol a kötélen és megtartja a felhasználót. Az ASAP a munkakötéltől való távolság megtartásához ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelő kantárral is használható.

A biztosítókötélre helyezve az ASAP és ASAP LOCK mobil zuhanásgátlók a beülő bekötési pontjához csatlakoztathatók. Követi a felhasználó mozgását, de lezuhanás vagy hirtelen gyorsulás esetén blokkol a kötélen és megállítja az esést

  • Állandó védelem lezuhanás ellen

 Beépített blokkoló: Zuhanás, megcsúszás, kontrollálatlan ereszkedés stb. által kiváltott hirtelen elmozdulás hatására az ASAP és az ASAP LOCK mobil zuhanásgátlók blokkolják a kötelet és megállítják a magasban dolgozót, még ha kezével rá is kap az eszközre.

Minden konfigurációban hatékony: A mobil zuhanásgátlók egyaránt működnek függőleges és ferde kötélen, így a tetőn való munkáknál minden szituációban alkalmazhatók. 

  • Egyszerű használat

Gyors kötélre helyezés: A mobil zuhanásgátlók a blokkolókerék egyszerű benyomásával a kötél bármely pontján gyorsan felhelyezhetők.

A felhasználó külön beavatkozása nélkül működik: Az ASAP és az ASAP LOCK a magasban dolgozó minden mozgását automatikusan, külön beavatkozás nélkül követi. Így a felhasználó teljesen tevékenységére koncentrálhat.

Valamennyi Petzl energiaelnyelővel kompatibilis: A felhasználó szükségletei sokfélék lehetnek, ezért mobil zuhanásgátlóink a termékcsalád valamennyi energiaelnyelőjével kompatibilisek: ASAP’SORBER (20 és 40 cm) valamint ASAP’SORBER AXESS.

  • Lezuhanás elleni védelemre: Az ASAP mobil zuhanásgátló használható ASAP’SORBER energiaelnyelő kantárral vagy anélkül.

 

szabványok:

  • ANSI Z359.15 ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelővel, Bm’D vagy OXAN TRIACT-LOCK karabinerek nemzetközi változatával, CAPTIV irányban tartó áthidalóval és RAY 11 mm varrott kötélvéggel ellátott kötéllel használva.
  • CE EN 12841 type A OK TRIACT-LOCK karabinerrel és EN 1891 type A, 10 - 13 mm átmérőjű kötéllel használva. Szükség esetén ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelő használható.
  • CE EN 353-2 OK TRIACT-LOCK karabinerrel és ASAP’AXIS 11 mm kötéllel használva. Szükség esetén ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelő használható.
  • EAC OK TRIACT-LOCK karabinerrel és EN 1891 type A, 10 - 13 mm átmérőjű kötéllel használva. Szükség esetén ASAP’SORBER vagy ASAP’SORBER AXESS energiaelnyelő használható.

Petzl ASAP® zuhanásgátló

Ár:
Szállítás:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Petzl KNEE ASCENT LOOP lépőszár

63.190 Ft
Petzl KNEE ASCENT LOOP lépőszár

Lépőszár hurokkal a felmászás megkönnyítésére, egyköteles favágó technikához ...

Petzl KNEE ASCENT LOOP lépőszár
Petzl KNEE ASCENT CLIP lépőszár

63.190 Ft
Petzl KNEE ASCENT CLIP lépőszár

Cipőre rögzíthető lépőszár karabinerrel a felmászás megkönnyítésére egyköteles favágó technikához ...

Petzl KNEE ASCENT CLIP lépőszár
Petzl PITAGOR mentőháromszög

45.990 Ft
Petzl PITAGOR mentőháromszög

Kényelmes mentőháromszög mellhevederrel ...

Petzl PITAGOR mentőháromszög
BEZÁR