Petzl ABSORBICA-Y TIE-BACK energiaelnyelő

Petzl ABSORBICA-Y TIE-BACK energiaelnyelő

Cikkszám: L015AA00

Y kantár a szárak közepén a karabiner visszaakasztására szolgáló gyűrűvel és beépített energiaelnyelővel

Az ABSORBICA-Y TIE-BACK egy Y kantár a szárak közepén a karabiner visszaakasztására szolgáló gyűrűvel és kisméretű beépített energiaelnyelővel. Osztásokkal kiépített, rendkívül nagy átmérőjű szerkezeteken való közlekedésre. A TIE-BACK rendszer segítségével a szárak végén található összekötőelem visszaakasztható a középső gyűrűbe, így a rendkívül nagy átmérőjű szerkezet körülköthető vele. Az elasztikus szárak nem zavarnak a közlekedésben. Összekötőelemekkel vagy azok nélkül kapható, amerikai, európai és orosz szabványoknak megfelelően bevizsgálva.

 

  • Ezeket a kantárakat lezuhanás veszélye esetén kell használni és a beülő mellkasi vagy hátsó bekötési pontjához kell csatlakoztatni. Az energiaelnyelő elosztja az esés energiáját és így csökkenti a felhasználót érő megtartási rántást.

  • Szakaszos felszakadás a kisebb testsúlyú felhasználók érdekében:  megtartásánál az energiaelnyelő felszakadása csökkenti felhasználót érő rántást. 50 és 130 kg közötti testsúlyú felhasználók számára készült kantár. A heveder szakaszosan szakad fel, így kisebb testsúlyú felhasználók esetén is csökkenti az őket érő rántást.
  • Kisméretű, kopásálló energiaelnyelő: Ez a rendkívül kis kiterjedésű energiaelnyelő nem zavarja a felhasználót a mozgásban és tevékenységében. A textil tárolótok védi az energiaelnyelőt a dörzsölődéstől és az esetleges sérülésektől.
  • Eltérő szín a különböző szerkezetekhez: 

Nagy nyílású MGO vagy MGO OPEN összekötőelemek: Az MGO és MGO OPEN összekötőelemek ideálisak nagy átmérőjű fémszerkezetekhez vagy drótkötelekhez való csatlakoztatásra. Az összekötőelem nélkül szállított kantárak felszerelhetők MGO OPEN 60 vagy 110 összekötőelemekkel, melyek a kantár károsodása után újra felhasználhatók.

Hagyományos összekötőelemek: Az összekötőelem nélkül szállított kantárak felszerelhetők klasszikus alumínium (OK, Am’D ou Bm’D) vagy acél (OXAN TRIACT-LOCK) összekötőelemekkel. Ezek beakaszthatók vezetőszárba vagy az egyszerű kikötési pontba.

  • Többféle hosszúságban, összekötőelemmel vagy anélkül kapható: Az ABSORBICA kantárak kétféle hosszúságban kaphatók: - 80 cm kötélszárral, - 150 cm elasztikus hevederszárral, mely nem zavar a közlekedésben. A felehasználó szükségletei szerint választható összekötőelemmel vagy anélkül.
  • szabványok: CE EN 355 (4), ANSI Z359.13 12 feet, (5) EAC

(4) használat EN 362 szabánynak megfelelő összekötőelemekkel, (5) használat ANSI Z359.12 szabánynak megfelelő összekötőelemekkel

 

cikkszám L015AA00 L015BA00
hossz 150 cm 150 cm
összeköző elemek összeköző elemek nélkül Végződések: 2 x MGO - Bm’D
Legnagyobb megengedett hosszúság (összekötőelemekkel együtt) 160 - 200 cm (összekötőelem nélkül 180cm
tömeg 550 g 2030 g
garancia 3 év 3 év

Petzl ABSORBICA-Y TIE-BACK energiaelnyelő

Ár:
Szállítás:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Singing Rock Caddy felszereléstartó

3.990 Ft
Singing Rock Caddy felszereléstartó

Vékonyan párnázott, állítható felszereléstartó heveder. ...

Singing Rock Caddy felszereléstartó
Petzl KNEE ASCENT LOOP lépőszár

54.990 Ft
Petzl KNEE ASCENT LOOP lépőszár

Lépőszár hurokkal a felmászás megkönnyítésére, egyköteles favágó technikához ...

Petzl KNEE ASCENT LOOP lépőszár
Petzl KNEE ASCENT CLIP lépőszár

54.990 Ft
Petzl KNEE ASCENT CLIP lépőszár

Cipőre rögzíthető lépőszár karabinerrel a felmászás megkönnyítésére egyköteles favágó technikához ...

Petzl KNEE ASCENT CLIP lépőszár
BEZÁR